Sidor

torsdag 30 juni 2016

Avslutning av arbetet m.m.

Hoppas att ni alla har en trevlig sommar hemma i Sverige. Här har vi det bra, det är mycket svalare här i Jinka nu än det varit tidigare i vår, just nu 23 grader och det regnar även då och då. Vi är nu inne i avslutningen av vårt arbete här i Jinka, 3 år har verkligen gått fort. Om 3 veckor flyttar vi härifrån. Det är lite vemodigt att lämna alla våra vänner, vårt hem som vi trivts så bra i och arbetet som gett oss så mycket mening och glädje dessa år. Men samtidigt har vi mycket att se fram emot och är redo att ta nästa steg i livet.
Vi är denna vecka inne på våra näst sista berättelser, berättelse 35-36. De är från apostlagärningarna och handlar om Paulus missionsresor och hans undervisning om församlingen m.m. Om två veckor har vi sedan examen i 6 av dessa våra grupper och sedan är det packning som gäller. Fanuel har även fått predika i flera av församlingarna i stan de senaste månaderna, jag har fått tacka nej till flera erbjudanden eftersom jag undervisar i fängelset på söndagförmiddagarna. 

Fanuel predikar i Mekane Yesus kyrkan i Jinka

Det var ju ganska kämpigt ett tag i fängelset, vi fick avbryta undervisningen flera gånger men nu har det blivit mycket bättre. Jag har nu en stadig grupp tjejer, ca 30st, som kommer varje gång och vi får hålla på tills det är klart varje vecka, men det är mycket oväsen som stör runt omkring så jag är alltid riktigt hes när jag åker därifrån. Det är iallafall väldigt roligt att undervisa där, i söndags berättade jag om Jesus möte med den samariska kvinnan, om hur han kommit för att befria henne från ett liv i synd och ge henne av livets vatten. Det strålade verkligen av glädje från ögonen på en del av dessa kvinnor när de hörde denna fantastiska berättelse.
Undervisning i Omorate

De senaste månaderna har vi varit tvugna att åka till Addis ett par vändor också för att jobba på vår adoptionsprocess. Vi har fortfarande inte fått det papper som vi behöver från Ministry of Children affairs. Vi har stått i kö hos dem sedan i slutet på mars, men de påstår forfarande att det inte är vår tur än. Vi har även fått jobba en hel del på att kompletera med en del dokument och stämplar på dokumenten som de krävt av oss. Nu misstänker vi att de vill försöka få oss att muta dem och det är därför de inte skrivit brevet än. Så fort vi fått deras brev kan vi gå till domstolen och få allt klart, men tyvärr stänger domstolen i 2 månader från 6 aug. Så vi behöver verkligen ett mirakel nu, så att vi får detta klart innan dess. Vi skulle verkligen vilja hinna hem till Noahs skolstart den 18 aug, och vi har även hyrt en lägenhet i Övik från 1 september. Vi kan dock inte flytta hem förrän allt är klart eftersom domstolsbeslutet här endast gäller i Sverige om vi är bosatta här när det tas.
Vår lille pojke mår dock under omständigheterna bra, han är nu 6 månader gammal, och riktigt go och glad. Han hade en kämpig start i livet på barnhemmet men sedan ett par månader tillbaka har vi fått anställa 2 tjejer som bara tar hand om honom och sedan han fick den extra omsorgen har han verkligen förändrats, börjat äta bättre och växt ordentligt. Vi hälsar på honom så ofta vi kan när vi är i Addis, men längtar naturligtvis till den dagen vi får ta med honom hem.
Besök i en Dassanech by
Med några Benna kvinnor

När vi varit i Addis har vår medarbetare Samuel tagit hand om undervisningen här, och det gör han riktigt bra. Vi håller nu på och arbeta fram ett förslag på hur Samuel också kan fortsätta arbetet här i Omodalen i alla fall under 1 år framöver. Planen vi jobbar på är att han kommer undervisa i en del av de byar som vi inte hunnit undervisa i under dessa åren. Under 1 år kommer han hinna täcka upp ca 10 olika platser, inom 5 av de olika folkgrupperna i området, vi hoppas och tror på ett väldigt fruktfullt arbete även det kommande året på detta sätt.

Samuel

Vår längtan och vision är att komma tillbaka hit till Etiopien under hösten 2017 för ett nytt projekt. Vi kommer då att vara bosatta i Addis eftersom Noah behöver kunna gå i svenska skolan (eller eventuellt någon annan internationell skola) där. Men vi kommer att fortsätta arbetet ungefär på samma sätt på landsbyggden runt omkring Addis och eventuellt i något område lite längre ifrån Addis. Vi kommer att skriva mer om detta framöver. Alla våra möbler och även bilen kommer vi därför att lämna här i Jinka, vi kommer att få hyra ett rum och en garageplats i en av kyrkorna här tills vi kommer tillbaka.
 
Noahs 6 års-dag

Tack för era förböner, be speciellt för adoptionen, för vår flytt till Sverige med allt vad det innebär i omställningar för hela familjen, och för Samuel och hans fortsatta arbete här i området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar